Mindfulnesstraining MBSR (individueel)

Het proces van het trainen in mindfulness wordt ondersteund door het trainen van deze vaardigheid in een groep. De groep biedt de kans om te leren van elkaars reflecties, wijsheden, processen en moeilijkheden. Ook is er de gelegenheid om mindfulness in communicatie te brengen. Toch kan het in sommige situaties gewenst zijn om individueel een mindfulnesstraining aan te gaan. Dit is mogelijk. Naast groepstrainingen begeleid ik sinds 2016 ook individuele mindfulnesstrainingen.

Opzet individuele training
Er vindt allereerst een intake van een uur plaats om samen in kaart te brengen van waaruit de behoefte en motivatie is ontstaan om een individuele mindfulnesstraining aan te gaan. Vervolgens worden 8 afspraken gepland van 1,5 uur over een periode van maximaal 3 maanden, waarin de inhoudelijke opzet van de MBSR mindfulnesstraining voor groepen wordt gevolgd.

Op locatie of online
De sessies vinden plaats op locatie (praktijkruimte Roggestraat 14, Utrecht) of online via Zoom. Een combi is ook mogelijk.

Maatwerk
De begeleiding is afgestemd op de persoonlijke situatie en ontwikkeling middels persoonlijk onderricht.

Maatwerk bij chronische pijn en klachten
Als je leeft met chronisch lichamelijke klachten kan een individuele mindfulnesstraining een uitkomst zijn. We stemmen de training dan in overleg af op jouw specifieke situatie en behoeften. Sinds 2015 geef ik de achtweekse mindfulnesstraining ‘Mindfulness for Health’ (MfH). MfH is specifiek gericht op het leren leven met chronische pijn en chronisch lichamelijke klachten als vermoeidheid. De training bevat de kernelementen van de reguliere MBSR-training. En MfH geeft bijzondere aandacht aan het ontwikkelen van een ondersteunend dagritme en het beoefenen van een compassievolle houding ten aanzien van het ongemak dat je ervaart. Mijn eigen ruime ervaring in het leven met chronische pijn helpt me anderen hierin optimaal te kunnen begeleiden.

Dagelijks oefenen
Net als bij de MBSR mindfulnesstraining voor groepen wordt er van je verwacht dat je tijdens het trainingstraject 30-45 minuten per dag oefent.

Kosten
Voor kosten klik hier >

Aanmelden
Voor aanmelden klik hier >