Mindfulness: voor wie

Kado aan jezelf
Mindfulnesstraining is geschikt voor iedereen die actief wil bijdragen aan de eigen gezondheid en levenskwaliteit. Meer in het moment en minder in het hoofd leven helpt je het leven vollediger te leven. Het verrijkt je leven. Je leert hoe je goed voor jezelf kunt zorgen en meer energie, balans en vriendelijkheid in je leven kunt ervaren. Je hebt er geen speciale kennis, conditie of ervaring voor nodig. Je oefent binnen de grenzen van je eigen situatie.

Stress, pijn en medische klachten
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mindfulnesstraining helend is voor mensen die last hebben van stressgerelateerde klachten (o.a. maag- en darmproblemen, slaapstoornissen, onrust, hoofdpijn, vermoeidheid, psoriasis, hoge bloeddruk), dreigende burnout, chronische pijn en piekeren. Mensen met hartklachten en kanker kunnen verlichting vinden door zich op een andere manier met hun klachten te leren verhouden.

Aanvulling op reguliere behandeling
Mindfulnesstraining is geen alternatief voor reguliere behandeling van lichamelijke of psychische klachten. Het is een aanvulling hierop. Het kan een ondersteuning zijn bij aandoeningen die ingrijpende behandelingen of een lange fase van herstel vergen. En het kan psychische en stressgebonden klachten voorkomen. Mindfulnesstraining, in samenspraak met reguliere behandeling, is vaak veel effectiever dan één van beiden alleen.

You will either step forward into growth, or stap back into safety.
Abraham Maslow