Meditatiedagen De Bilt

Een dag van aandacht
De meditatiedag is bedoeld om gewaarzijn van het huidige moment te oefenen, gedurende langere tijd. De meditatiedag kan je beoefening opfrissen en verdiepen en je ondersteunen om de kwaliteit van gewaarzijn in allerlei situaties in het leven in te zetten.

Voor wie 
Je hebt minimaal 1 jaar meditatie-ervaring of je hebt een achtweekse mindfulnesstraining gevolgd bij okee mindfulnesstraining of elders.

Wanneer
De meditatiedag vindt 3 keer per jaar plaats op een woensdag van 10.00 tot 16.00u. Tot zomer 2024 zijn er geen meditatiedagen gepland.

Invulling meditatiedag
Tijdens de meditatiedag wordt je begeleid in formele en informele meditatie-oefeningen. Er is voldoende afwisseling in zitten, liggen en beweging. De dag wordt in stilte doorgebracht. Ook tijdens de lunch bewaren we de stilte. Je bent vrij om dan naar buiten te gaan en een wandeling te maken. Aan het einde van de meditatiedag wordt de stilte verbroken en is er de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen.

Kosten 
35 euro (inclusief thee/koffie en lekkers). Een extra donatie is welkom en kun je aan het einde van de meditatiedag in een donatiebox doen.

Locatie
Locatie in het groen in Groenekan (gemeente De Bilt).

Meenemen
Lunchpakket, gemakkelijk zittende kleding, sloffen, deken, hoofdkussentje en als je het hebt: yogamat en meditatiekussen (in de ruimte is een beperkt aantal matten, meditatiekussens en bankjes aanwezig). Ik zorg voor thee en water.

Aanmelden
De eerste keer graag vooraf aanmelden via het aanmeldingsformulier. Daarna kun je je aanmelden per email. Aanmelden kan tot uiterlijk een week voor de datum van de stiltedag (zolang er plek is). De dag gaat door bij 10 deelnemers.

Opmerkzaamheid is in het kort het volgende:
steeds weer opnieuw de conditie
van mijn lichaam, spraak en geest onderzoeken.
Acharya Shantideva